Pakiet gastronomiczny
Pakiet przygotowany z myślą o tych, którzy chcą poznać bardzo ciekawą ofertę gastronomiczną. Pakiet zawiera 3 kolacje w 3 różnych lokalizacjach. Jedna z nich będzie odbywać się w miejscu typowo włoskim – lokalnej Pizzerii, druga to już najbardziej sprawdzona restauracji w Madonnie. Restauracja, która wybierają lokalne władze, co w Włoszech jest najwyższą rekomendacją z możliwych. Na ostatnią kolacje zaprosimy na wycieczkę ratrakami. Połącznie przygody z biesiadą w górskiej chacie jest czymś co nie jednemu powinno zapaść w pamięci. Pakiet zawiera Menu degustacyjne w każdej restauracji. Szczegóły pakietów zostaną wysłane po potwierdzeniu rezerwacji.
ZELEDRIA
Cascina Zeledria to górska restauracja położona ok. 3 km od centrum Madonny di Campiglio, na wysokości 1767 m n.p.m., przy drodze z Campo Carlo Magno w stronę Pradalago. Latem dojedziesz tu autem lub pieszo, zimą – na nartach albo skuterem śnieżnym/ratrakiem. Z sali i tarasu rozciąga się widok na Dolomity Brenty.
Kuchnia jest lokalna, z Trentino: w karcie znajdziesz m.in. canederli, zupy, świeże makarony, dziczyznę i klasyki z polentą. Specjalnością domu jest „pietra ollare” – gorąca płyta/łupka do samodzielnego grillowania różnych mięs i warzyw, podawana z roztopionym serem i sosami.
Wnętrze ma przytulny, alpejski klimat z drewnem i panoramicznymi oknami; na większe grupy dostępna jest pobliska, prywatna „Casina del Furmai”. Warto zarezerwować stolik.
Aby dowiedzieć się więcej odwiedź stronę restauracji.
LE ROI
Le Roi to popularna, rodzinna restauracja i pizzeria w samym sercu Madonny di Campiglio, u stóp legendarnej trasy 3Tre. Wnętrze ma przytulny, alpejski klimat: dużo drewna, ciepłe światło i klasyczne nakrycia. Adres: Via Cima Tosa 40
Kuchnia łączy klasykę włoską z tradycją regionu Trentino. W karcie znajdziesz m.in. canederli, polentę, dania z dziczyzny i grzybami, a także makarony i risotta. Mocną stroną Le Roi są pizze z pieca opalanego drewnem; desery są domowe. Lokal działa w formule rodzinnej od 2010 r. (Massimo, Maurizio, Fabiana i Maria)
Atmosfera jest swobodna i przyjazna dla rodzin; dostępne jest menu dla dzieci. Ceny są umiarkowane – zwykle ok. 20–30 € za osobę (w zależności od wyboru). W sezonie warto zarezerwować stolik, bo to jedno z częściej polecanych miejsc w kurorcie
Aby dowiedzieć się więcej odwiedź stronę restauracji.
Montagnioli
Ristorante Malga Montagnoli to rodzinna, alpejska restauracja położona powyżej Madonny di Campiglio, tuż przy pastwiskach i w sąsiedztwie jeziora Montagnoli. Latem działa duży taras z widokiem na Dolomity, zimą w środku czeka kominek i przytulne, drewniane wnętrza. Kuchnia opiera się na produktach „km 0” – sery, masło i jogurty wytwarzane są w ich własnym, przyrestauracyjnym serowarnio-schronisku; część wyrobów można kupić na miejscu.
Menu to klasyka Trydentu: deski lokalnych wędlin i serów, zupy, canederli, dania z polentą, mięsa i sezonowe propozycje. Goście chwalą proste, solidne porcje i sprawną obsługę; ceny są średnio-wysokie jak na kurort. Dla rodzin atutem jest plac zabaw i bezpłatny parking dla gości.
Dojście/dojazd: latem wygodnie samochodem lub pieszo (szlaki wokół Lago Montagnoli); zimą – ze stoków lub transportem ratrakiem w wybrane wieczory z kolacją w schronisku (wymagana rezerwacja). Tuż obok działa też ekologiczny Montagnoli Adventure Park.
Aby dowiedzieć się więcej odwiedź stronę restauracji.